• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Aernouts (9e): "Geen wow-gevoel, maar ook niet ontgoocheld"

  Bart Aernouts: "Een rare en eenzame wedstrijd."

  Bart Aernouts heeft twee minuten sneller gezwommen, twee minuten sneller gefietst en de een goeie marathon gelopen. Toch finishte hij een plaats lager dan vorig jaar in de Ironman van Hawaï: als negende. "Ik mikte op de top 5, dat kan nog altijd in de toekomst. Ik heb ook nog maar drie keer deelgenomen", reageert de 30-jarige triatleet.

  "Het was een heel rare wedstrijd. En voor mij ook een heel eenzame", doet Bart Aernouts het verhaal over zijn wedstrijd.

  "Tijdens het zwemmen zat ik nog in de groep met Marino (Vanhoenacker, red), maar tijdens de wissel verloor ik tijd met mijn pak. Dat was misschien een gemiste kans om op te schuiven in het fietsen."

  "Ik heb vrij veel alleen gereden en dan duren 180 kilometer toch lang. De laatste 40 kilometer heb ik moeten doorbijten."

  "Geen wow-gevoel"

  Bart Aernouts begon ik als 22e aan de afsluitende marathon. "Kienle zou voor de overwinning strijden, dat was duidelijk", vertelt hij, "maar achter hem lag het dicht bij mekaar."

  "Zo kon ik snel enkele plaatsen opschuiven. Ik liep niet super, omdat ik op de fiets veel had afgezien, maar wel degelijk."

  "Ik heb geen wow-gevoel, maar ik ben ook niet ontgoocheld. Dit blijft het wereldkampioenschap, ik moet tevreden zijn met een plaats in de top 10."

  Voor de 30-jarige Aernouts komen nu de beste jaren op de lange afstand. "Ik mikte op de top 5, dat kan nog altijd. Ik blijf het proberen. Ik kom zeker terug. Ik heb nog maar drie keer deelgenomen, dat is weinig."