• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilmots: "Zien hoe teen van Hazard reageert"

  De Rode Duivels werden gekiekt.

  Bondscoach Marc Wilmots heeft het vizier al helemaal op Bosnië gericht. "Ik verwacht in een agressieve sfeer te belanden", voorspelt hij na een rustige dag bij de nationale ploeg.

  De Rode Duivels werden in de late namiddag op het appel verwacht voor de officiële ploegfoto van de EK-campagne. Langer dan dat hield de basisploeg van vrijdag het truitje niet aan. De basisploeg mocht de veldtraining overslaan en recupereerde binnen.

  Eden Hazard, die de match tegen Andorra miste door een teenblessure, trainde wel mee met de reserven. "De dokter behandelde Hazard met een verdovende gel. Hij heeft af en toe nog pijn, we zullen zien of hij geen reactie ondervindt."

  De kans lijkt dus reëel dat Hazard de match tegen Bosnië haalt. "We zullen daar maandag tactisch op alle scenario's voorbereid moeten zijn. Vanavond analyseren we de 0-0 tegen Wales nog. Het zou me in alle geval verbazen als Bosnië voor een gelijkspel tegen ons zou gaan. Ik verwacht dat de sfeer er agressief zal zijn."

  "Als we de drie punten pakken, doen we een goeie zaak. Een punt zou ook niet slecht zijn. We willen de match in handen nemen, het balbezit opeisen, enkele kansen creëren en efficiënt zijn."

  "Het zou me plezieren als we tegen een sterkere opponent net als tegen Andorra voortdurend druk kunnen zetten en constant in beweging blijven", zegt Wilmots.