• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne kan poleposition niet verzilveren

  Stoffel Vandoorne had pech in Sotsji.

  Stoffel Vandoorne heeft in de eerste GP2-race van het weekend in Sotsji beslag gelegd op de vijfde plaats. De overwinning was voor de Brit Jolyon Palmer. Palmer, de zoon van ex-F1-rijder Jonathan, verzekerde zich met die zege ook van de wereldtitel in de GP2.

  Stoffel Vandoorne had in de kwalificaties de snelste tijd neergezet en mocht dus vertrekken vanaf de poleposition. Onze landgenoot moest even zijn ploegmaat Izawa voor zich dulden, maar hij herstelde snel de orde.

  Vandoorne reed comfortabel aan de leiding, maar had pech dat hij niet de pits kon inrijden toen de safety car even op het circuit verscheen. Hij moest zijn strategie aanpassen en sleepte nog een vijfde plaats uit de brand.

  Dat kon Jolyon Palmer (foto) niet deren. De Brit maakte wel goed gebruik van de interventie van de safety car en stoomde naar de zege én de wereldtitel. Dankzij zijn vijfde plaats nadert Vandoorne wel op de Braziliaan Felipe Nasr.

  WK-stand GP2

  1. Jolyon Palmer (GBr) - 256 punten
  2. Felipe Nasr (Bra) - 190 punten
  3. Stoffel Vandoorne - 180 punten