• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thiago Silva legt Neymar neer op training

  Nieuwbakken kapitein Neymar moet nog werken aan zijn autoriteit.

  Neymar mag dan wel de grote ster en nieuwe aanvoerder van de Braziliaanse ploeg zijn, Thiago Silva blijft de patron. Neymar gaf op een training van de Seleção een lichte duwtje aan de ex-kapitein, maar werd direct door een ippon van Silva gevloerd.

  Brazilië werkt vandaag in Peking een oefenduel af tegen de eeuwige rivaal Argentinië. In aanloop naar die wedstrijd is het op de Braziliaanse training tot een incident gekomen tussen Thiago Silva en Neymar, de vorige en huidige kapitein van de Goddelijke Kanaries.

  Tijdens een wedstrijdje ging Neymar zijn beklag doen bij Silva en gaf hem daarbij een klein duwtje. De verdediger van PSG liet zich niet doen en vloerde de frêle Neymar met een gezwinde judobeweging. De sfeer tussen de twee zit duidelijk niet goed.

  Thiago Silva was een tijdlang de aanvoerder van de Braziliaanse selectie, na het afhaken van Lucio. Na het desastreuze WK Seleção in eigen land gaf de nieuwe bondscoach Dunga de aanvoerdersband door de 22-jarige Neymar.