• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Suarez opnieuw bij Uruguay, Chiellini scoort twee keer

  Suarez speelde voor het eerst sinds het WK nog eens met Uruguay

  Uruguay heeft in een vriendschappelijk wedstrijd gelijkgespeeld tegen Saoedi-Arabië. De partij stond in het teken van de terugkeer van Luis Suarez na zijn hap in Chiellini op het WK in Brazilië. Die Italiaan maakte toevallig ook alle goals in de 2-1 winst van Italië tegen Azerbeidjan.

  Suarez was bij zijn terugkeer direct bepalend voor zijn land. De spits nam in het begin van de tweede helft een vrije trap ineens uit de lucht en de bal rolde via de paal en een verdediger binnen. Pas helemaal op het einde wist Saoedi-Arabië nog een verdiend gelijkspel uit de brand te slepen.

  De spits van Barcelona stond tegen Saoedi-Arabië 70 minuten op het veld en was na de wedstrijd duidelijk tevreden om terug voor zijn land te kunnen spelen. "Blij om terug het shirt te kunnen dragen dat me zoveel plezier geeft. Je verliest nooit je liefde voor het truitje. Uruguay!!", schreef de aanvaller op Twitter.

  Het was het eerste internationale optreden van Suarez na het incident op het WK in Brazilië. De spits zette toen zijn tanden in de Italiaanse verdediger Chiellini (foto). De FIFA bestrafte hem met een schorsing van 4 maanden competitievoetbal en 9 internationale wedstrijden. In de vriendschappelijke partijen van Uruguay mag hij wel meedoen.

  Het toeval wil dat Chiellini, het vieruurtje van Suarez, op hetzelfde moment ook een opvallende avond beleefde. Met twee doelpunten en één owngoal tekende de Italiaan voor de volledige uitslag van de 2-1 overwinning van zijn land tegen Azerbeidzjan.