• home
 • video
 • pas verschenen

  Pfaff in Monaco gehuldigd met Golden Foot Award

  Jean-Marie Pfaff komt in het rijtje te staan van Pele en Maradona.

  Jean-Marie Pfaff treedt vanavond toe tot een heel select clubje van voetballegendes. De ex-nationale doelman wordt in Monaco geëerd met een Golden Foot Award. Zijn prominente voorgangers zijn onder andere Pele, Maradona, Zidane en Ibrahimovic.

  Met een glimlach van krul tot krul, zo wandelt Jean-Marie Pfaff momenteel rond in Monaco. De voormalige doelman van Bayern München mag daar vanavond een Global Foot Award in ontvangst nemen. Nadien zal hij zijn handen laten vereeuwigen in het cement van de Champions Promenade.

  De Golden Foot Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste voetbalspeler van boven de 28 jaar. Die eer zal dit jaar waarschijnlijk voor Cristiano Ronaldo zijn. Daarnaast worden elk jaar ook enkele voetballegendes gelauwerd voor hun hele carrière.

  Tussen die voetbalcoryfeëen loopt dus onze Jean-Marie Pfaff. Samen met hem worden onder andere Antonin Panenka, Hakan Sukur en Roger Milla geëerd.