• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Donovan speelt afscheidsmatch met USA

  Donovan kondigde na het voorbije WK in Brazilië zijn afscheid aan.

  Landon Donovan heeft afscheid genomen van de Amerikaanse nationale ploeg. Hij werd in de bloemetjes gezet tijdens de wedstrijd tegen Ecuador. Donovan speelde 157 keer voor Team USA en is de all-time topscorer van de Verenigde Staten.

  De Verenigde Staten speelde vrijdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ecuador. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar dat was niet het gespreksonderwerp van de avond. De partij stond namelijk in het teken van het afscheid van Landon Donovan.

  Landon Donovan speelde in zijn carrière 157 keer voor Team USA en wist daarin 56 keer de scoren. Geen enkele Amerikaan scoorde ooit meer voor de nationale ploeg. Hij vertegenwoordigde zijn land ook op drie wereldkampioenschappen.

  De ex-speler van Bayern München en Everton kondigde kort na het WK in Brazillië zijn afscheid als international aan. De populaire Donovan werd door bondscoach Klinsmann thuis gelaten en dat is de middenvelder duidelijk nog niet vergeten.

  Bij zijn vervanging had Donovan maar een ongemakkelijke knuffel over voor zijn Duitse trainer. Ook na de wedstrijd kwam hij nog eens terug op de situatie met Klinsmann. "Op dit moment hebben we eigenlijk geen band", klonk het.