• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Yanina Wickmayer houdt het tennisseizoen voor bekeken

  Wickmayer maakt zo een einde aan een kwakkelend seizoen.

  Yanina Wickmayer moet noodgedwongen een punt achter haar seizoen zetten. De nummer 66 van de wereld sukkelt al een tijd met een ziekte en raakt maar niet genezen. Ze kende niet meteen haar beste seizoen en zakte dan ook weg op de WTA-ranglijst.

  "Wekenlang ziek zijn is niet leuk. Het doet pijn te zeggen dat mijn seizoen afgelopen is, maar mijn lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en opnieuw op te laden...", schreef ze op haar Twitter-account.

  Twee weken geleden maakte Wickmayer nog bekend met een allergische infectie te sukkelen. Daardoor besliste ze om niet deel te nemen aan de  WTA-toernooien van Peking en Tianjin.

  Haar beste resultaat kwam er dit jaar in Doha. Daar moest ze pas in de kwartfinales buigen voor de Poolse Agnieszka Radwanska. Op de grandslamtoernooien geraakte ze dit seizoen nooit verder dan de tweede ronde.