• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilmots: "Deze wedstrijd meteen vergeten"

  Marc Wilmots kan tevreden terugblikken op de wedstrijd tegen Andorra.

  Na de 6-0-overwinning was de sfeer bij de Rode Duivels uiteraard erg goed. "In het begin ging het even moeilijk, maar we bleven erin geloven. We wilden het publiek plezieren. Volgende maandag wordt het een andere wedstrijd en vanaf nu denken we enkel aan Bosnië", klinkt het in koor.

  Bondscoach Marc Wilmots was achteraf erg lovend over zijn Rode Duivels. "We speelden een perfecte eerste helft. Alles zat goed: techniek, tactiek, snelheid en positiewissels. Ik ben echt tevreden over wat ik zag."

  Ook over zijn middenveld, met Nainggolan, Defour en De Bruyne, was hij erg te spreken. "De buitenkanten kwamen goed naar binnen en over de prestatie van Nainggolan ben ik heel tevreden. Hij zorgt voor een extra mogelijkheid in de kern."

  Bosnië wordt een ander paar mouwen, dat weet ook Wilmots. "Deze wedstrijd tegen Andorra moeten we meteen vergeten. Er wordt niet gefeest en we focussen direct op Bosnië. Vandaag konden we nog wat denken aan het publiek, maar dat zal maandag niet het geval zijn."

  Of Hazard erbij zal zijn weet de bondscoach nog niet. "Ik hoop het, maar we kunnen niet blijven wachten. Iedereen wil hem erbij, maar voorlopig heeft hij nog erg veel pijn. Het valt af te wachten hoe de blessure aan zijn teen evolueert."

  Andere reacties:

  Radja Nainggolan: “Tegenstander was niet de beste”

  "Ik ben best tevreden over mijn prestatie van vandaag, al was onze tegenstander niet de allerbeste. We speelden goed als groep en ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen. Ik heb goed gewerkt voor de ploeg en ben verheugd dat we de drie punten hier kunnen houden. De volgende wedstrijd wordt wel een ander verhaal. We spelen op verplaatsing en Bosnië is gewoon een heel goede ploeg. Ik ken Pjanic van bij AS Roma en hij is echt een heel goede voetballer. We moeten opletten voor hem."

  Divock Origi: “Het publiek was fantastisch”

  "In het begin was het even afwachten en we misten veel kansen. De bal wou er niet in, maar we bleven volhouden en uiteindelijk scoorden we toch. Het was echt genieten in een vol stadion met een fantastisch publiek. Ik voel me ook heel goed bij de Rode Duivels. Ik ben omringd door goede spelers en voorin klikt het erg goed. We moeten nu zo verder doen, al beseffen we ook dat Bosnië een heel andere wedstrijd wordt."

  Kevin De Bruyne: “Het was geen al te zware wedstrijd"

  "Het was een leuke wedstrijd om te spelen. We vonden niet meteen de weg naar het doel omdat Andorra een echte muur optrok. We wisten dat ze dat gingen doen, maar eens ze wat moe werden, dan ging het gemakkelijker. We hebben de fans, die echt fantastisch waren, kunnen verwennen en dat is wat we wilden doen. Persoonlijk vond ik het niet zo een zware wedstrijd, ik ben in Duitsland wel iets anders gewoon. Nu alle ogen op Bosnië."

  Vincent Kompany: "Gedaan wat moest"

  "In de eerste twintig minuten konden we eigenlijk al drie of vier doelpunten maken, maar ze bleven uit. Als je niet rap scoort tegen ploegen zoals Andorra, dan kan dat soms in de hoofden van de spelers kruipen. Gelukkig scoorden we nadien vlot en hebben we iets speciaals kunnen doen voor de fans. Matchen zoals deze zijn moeilijker dan je zou denken omdat je niet altijd even geconcentreerd bent. We deden wat moest, maar nu telt enkel de wedstrijd van maandag tegen Bosnië."