• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Marussia vervangt Bianchi niet in GP Rusland

  Marussia zal Bianchi niet vervangen in Rusland.

  Jules Bianchi zal niet vervangen worden tijdens de Grote Prijs van Rusland. Zijn renstal Marussia doet dit uit respect voor de zwaargewonde Fransman. "Ondanks de aanwezigheid van een reserverijder is het team van oordeel dat dit de de juiste beslissing is gezien de omstandigheden"

  Dit weekend organiseert Rusland voor het eerst een Grote Prijs Formule 1 in Sotsji. De feestelijke gelegenheid wordt overschaduwd door het ongeval van Jules Bianchi. Vorige week liep de Fransman op het circuit van Suzuka een ernstige hoofdwonde op. Hij ligt nog steeds in kritieke maar stabiele toestand in het ziekenhuis.

  Marussia, de renstal van Bianchi, heeft nu laten weten dat ze de Fransman niet zullen vervangen in de GP van Rusland. "We hebben de organisatoren laten weten dat we onze tweede bolide uit de wedstrijd terugtrekken. Ondanks de aanwezigheid van reserverijder Alexander Rossi zijn we van oordeel dat het inzetten van één bolide de juiste beslissing is in de gegeven omstandigheden."

  De Brit Max Chilton is zo de enige Marussia-piloot aan de start in Sotsji. "Ik kan niet omschrijven hoe hard ik getroffen ben door de gebeurtenissen in Japan", zei hij. "Het wordt een heel emotioneel weekend voor het team, maar we proberen er door te komen en blijven bidden voor Jules."

  Er komt nog een steunbetuiging voor Bianchi tijdens de GP in Sotsji. Alle F1-rijders zullen een helmsticker dragen met daarop een boodschap voor Bianchi.