• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maak kennis met de tuinman, kleuterleider en mecanicien van Andorra

  Andorra is vanavond de tegenstander van België.

  Andorra is vanavond de eerste tegenstander van de Rode Duivels in de EK-kwalificatiecampagne. Wat moet u nog meer weten over de dwergstaat van 85.000 inwoners die al 68 wedstrijden niet meer kon winnen?
  • FIFA-ranglijst: 203
  • Hoogste plaats: 125 (september 2005)
  • Laatste overwinning: 1-0 tegen Macedonië (13 oktober 2004)
  • Aantal EK-deelnames: 0

  Selectie Andorra tegen België

  Bondscoach: Koldo Alvarez

  Koldo Alvarez is sinds februari 2010 de bondscoach van Andorra. Alvarez is een tot Andorees genaturaliseerde Spanjaard. Als speler was hij aangesloten bij onder meer Atletico Madrid, Toledo en Salamanca, maar bij geen van die clubs stond de doelman ooit effectief onder de lat. Bij de hoofdmacht van Atletico Madrid mocht hij een keer op de bank plaatsnemen.

  Na zijn naturalisatie speelde Alvarez zijn eerste interland voor Andorra op 3 juni 1998 tegen Brazilië. Andorra verloor 0-3. In 2009 nam hij als speler afscheid van de nationale ploeg in het WK-kwalificatieduel tegen Engeland, dat met 0-6 werd verloren.

  Andorra - België in 2002