• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Grieperige Goffin past voor Wenen

  Goffin (archief) versloeg vorig weekend Darcis in Bergen.

  Na zijn zege in het Challengertoernooi van Bergen laat David Goffin verstek gaan voor Wenen. "Om de rest van het seizoen niet in gevaar te brengen", meldt de 23-jarige tennisser, die zou sukkelen met griep.

  Niets of niemand leek David Goffin de voorbije maanden van zijn tenniswolk te kunnen duwen. De beste Belgische tennisser van het moment won sinds juli 39 van zijn 41 wedstrijden, een indrukwekkende reeks.

  Vorig weekend stak Goffin in een Belgisch onderonsje met Darcis het Challengertoernooi van Bergen nog op zak. Dat zag hij beloond met een 27e plaats in de ATP-ranking, zijn beste positie ooit.

  Maar nu steekt zijn gezondheid hem dus stokken in de wielen. "David laat verstek gaan voor het toernooi in Wenen", klinkt het op zijn Twitter-account. "Om de rest van het seizoen niet in gevaar te brengen."