• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gilbert: "Nog nooit zo veel smog ingeademd"

  De renners banen zich een weg door het smog.

  Philippe Gilbert is momenteel aan de slag in de Ronde van Peking. Onze landgenoot voelt er zich niet helemaal in zijn sas. Hij stelt zich vragen bij de lucht in China. "Vandaag meer smog ingeademd dan tijdens de rest van het seizoen. Gezond", plaatste hij op Twitter.

  Net nu de ronde van Peking zich op gang trekt, gaat de Chinese hoofdstad gebukt onder een ernstig smogalarm. Code oranje is van kracht en mensen worden aangeraden om ramen en deuren te sluiten en zich met mondkapjes te beschermen.

  Toch werkten de renners vandaag meer dan 150 kilometer af in de sterk verontreinigde lucht. Philippe Gilbert liet zich op Twitter kritisch uit over die koersomstandigheden. Ook enkele collega-renners maakten zich op Twitter zorgen over hun gezondheid.