• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geel-trainer ontloopt schorsing door afwezigheid scheidsrechter

  Gumienny stuurde zijn kat naar de Geschillencommissie Hoger Beroep.

  Geel-trainer Eric Franken moet dan toch geen vier speeldagen schorsing uitzitten. De oefenmeester werd in beroep vrijgesproken, omdat scheidsrechter Serge Gumienny niet was komen opdagen om zijn relaas van de feiten te doen.

  Franken zou in de verloren wedstrijd tegen OH Leuven een geldgebaar gemaakt hebben naar scheidsrechter Gumienny. De insinuatie van omkoping werd door de Geschillencommissie bestraft met vier speeldagen schorsing.

  Maar de Geel-trainer ging in beroep en verliet uiteindelijk de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zonder straf. Serge Gumienny, die was opgeroepen om zijn versie van de feiten te geven, was niet komen opdagen.

  "Gelet op de afwezigheid van de scheidsrechter kan er geen uitsluitsel gegeven worden over de gerezen twijfel in verband met de ten laste gelegde feiten", klonk het in het besluit.