• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  F1-baas: "Willen automatische snelheidslimiet introduceren"

  Charlie Whiting gaf vandaag meer uitleg over de crash van Bianchi.

  Na het zware ongeval van Jules Bianchi tijdens de GP van Japan is er stevig beraadslaagd door F1-officials. Zij willen in de toekomst een snelheidslimiet introduceren die de teams toelaat om van in de pits in te grijpen bij gevaarlijke situaties.

  Tijdens de regenachtige GP van Japan knalde Bianchi bij slecht weer tegen een takelwagen die de bolide van Adrian Sutil op dat moment aan het wegslepen was. Deze gevaarlijke situaties wil de F1 in de toekomst proberen vermijden.

  "We denken eraan om de teams van in de pits de toelating te geven om de snelheid automatisch te beperken bij gevaarlijke situaties", zegt wedstrijddirecteur Charlie Whiting.

  "Nu is de keuze nog aan de rijders, maar in Suzuka zagen we duidelijk dat niet alle piloten vertraagden bij een gele vlag. Dat willen we in de toekomst proberen beperken door de keuze uit hun handen te halen. Zo zijn we helemaal zeker dat iedereen zich aan de limiet houdt."

  Of ook Bianchi te snel reed wilde Whiting niet kwijt. "Hij vertraagde, maar verdere analyse moet uitwijzen wat aan de oorzaak van de crash lag. Wat vaststaat is dat er zeker geen mechanisch falen bij kwam kijken."