• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Enoh krijgt voorwaardelijke straf, Coulibaly strafvermindering

  Standard kan Enoh gewoon opstellen tegen Zulte Waregem.

  De Geschillencommissie van de KBVB heeft in beroep de sancties tegen Eyong Enoh (Standard) en Elimane Coulibaly (Oostende) verlicht. De Kameroener van Standard ziet zijn schorsing van één speeldag na zijn rode kaart tegen Club Brugge voorwaardelijk worden. De Senegalees van Oostende krijgt twee speeldagen in plaats van vier speeldagen schorsing voor zijn elleboogstoot tegen Lokeren.

  Enoh kan op 19 oktober dus meedoen met Standard tegen Zulte Waregem. Standard wachtte lang op zijn versterking voor het middenveld, maar die pakte zondag bij zijn debuut al na tien minuten rood voor een tackle op Vormer.

  De straf van één speeldag effectief en één met uitstel die dinsdag in eerste instantie werd uitgesproken wordt beperkt tot één met uitstel én een boete van 400 euro.

  Oostende moet Coulibaly missen tegen Moeskroen-Péruwelz en op Charleroi. De kustploeg vond de straf van Coulibaly disproportioneel in vergelijking met eerdere uitspraken dit seizoen. Het maakte de vergelijking met David Addy, de Waasland-Beveren-speler die twee speeldagen kreeg voor een kopstoot.

  Coulibaly, die met zijn elleboog Koen Persoons raakte (foto), moet nu twee speeldagen brommen én 800 euro betalen.