• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilmots: "Contact gehad met Schalke 04, maar heb nee gezegd"

  Wilmots is nog altijd trainer van de Rode Duivels.

  Het gespreksonderwerp van de dag op Neerpede, waar de Rode Duivels de match tegen Andorra voorbereiden, was het nieuws dat Schalke 04 bondscoach Marc Wilmots zou hebben benaderd. "Maar uit respect voor de spelers en het publiek heb ik de Duitsers afgewezen. De timing was niet goed."

  Het was de Duitse krant Bildzeitung die het nieuws gisteren naar buiten bracht. "Het klopt dat ik contact met Schalke 04 heb gehad, maar ik heb nee gezegd", zei Wilmots.

  "Uit respect voor de spelers en het publiek heb ik de Duitsers afgewezen. De timing was niet goed. De vier volgende EK-kwalificatiematchen zijn veel te dichtbij. Of ik op een ander moment wel ja zou hebben gezegd? Dat is pure speculatie. Ik leef dag per dag."

  Wilmots gaf ondertussen al vijf namen vrij van spelers die morgen zeker aan de aftrap komen: verdedigers Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Nicolas Lombaerts en middenvelder Radja Nainggolan.

  "We moeten al werken op automatismen richting de wedstrijd tegen Bosnië. Radja is Axel niet. Iedereen zal zich daar nog aan moeten aanpassen. Maar ik heb Radja nodig in Bosnië. Die wedstrijd wordt oorlog. Bovendien is Radja in vorm en kent hij Miralem Pjanic (de draaischijf van Bosnië en ploegmaat van Nainggolan bij AS Roma) goed."

  "Courtois zegt dat hij zich goed voelt"

  Wie er tegen Andorra in doel zal staan heeft Wilmots naar eigen zeggen nog altijd niet beslist. De bondscoach wacht de laatste training van vandaag af.

  "Thibaut Courtois heeft mij gezegd dat hij zich goed voelt. Als hij tegen mij zegt dat hij kan spelen en dat hij wil spelen, zie ik geen reden om hem op de bank te zetten voor Simon Mignolet. Deze morgen heeft Courtois nog getest bij Chelsea. Dat ging goed, dus we zullen zien na de training."