• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stybar: "Natuurlijk wil ik wereldtitel verdedigen"

  Stybar rijdt zondag zijn eerste cross van het seizoen.

  Terwijl zijn collega's hun fiets voor enkele weken aan de wilgen hangen, haalt Zdenek Stybar zijn crossfiets van stal. "Ik heb zin in mijn eerste veldrit", zegt de Tsjech, die zondag in actie komt in de eerste manche van de BPost Bank Trofee.

  Dinsdag stak Zdenek Stybar nog op een fraaie manier de Memorial Frank Vandenbroucke op zak. Een mooie afsluiter van zijn wegseizoen, dat ontsierd werd door een valpartij in de Eneco Tour.

  "Mijn wegseizoen viel grotendeels in het water door die zware val (foto)", zegt de regerende wereldkampioen veldrijden. "En ik had nog veel zin om er enkele crossen bij te nemen."

  "De ploeg (Omega Pharma-Quick Step, red) had daar geen enkel probleem mee. Veel crosstraining heb ik natuurlijk niet in mijn benen. De dagen voor Ronse duik ik in Essen (waar hij woont, red) het veld in."

  Zondag proeft Stybar van zijn eerste cross dit seizoen, in Ronse. En ook een week later zal zijn regenboogtrui te bewonderen zijn in Ardooie. "Dat ik met die trui rijd, is zeker een extra motivatie."

  "Ronse is bovendien een mooi parcours. Zwaar, op de macht en niet super technisch. Momenteel is de conditie niet geweldig, dus zo'n parcours is ideaal voor mij."

  "Na Ardooie gaat de riem er een paar weken af. En dan zien we wel welke crossen er eventueel nog bijkomen. Maar dat zal dan toch ten vroegste in december zijn."

  "Crossen past enkel als voorbereiding op de weg"

  Of de Tsjech zijn wereldtitel in Tabor zal verdedigen, is nog niet duidelijk. "Natuurlijk wil ik graag voor eigen volk mijn titel verdedigen. Tabor (Stybar werd er wereldkampioen in 2010, red) heeft mijn carrière op zijn kop gezet. "

  "Maar ik ben nu wegrenner in hoofdberoep en een crossprogramma kan enkel als het volledig past binnen mijn voorbereiding op de weg."

  2014: Stybar verovert z'n derde wereldtitel in het veld