• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kortrijk: "Bekermatch tegen Club in Guldensporenstadion"

  Schudden de aanvoerders elkaar de hand in Kortrijk of Brugge?

  De bekersoap tussen Club Brugge en Kortrijk blijft duren. De Pro League gaf vandaag de kalender vrij van de achtste finales op 2 en 3 december, waarin Club Brugge thuis speelt. Maar Kortrijk plooit niet en eist zijn thuisvoordeel terug.

  Bij de loting voor de 1/8e finales van de beker van België kregen zowel Cercle als Club Brugge een thuismatch toegewezen op woensdag 3 december. Twee teams die op Jan Breydel spelen.

  In zo'n geval wordt de wedstrijd van de club die als tweede werd geloot (in dit geval Club Brugge) omgedraaid. Dat is althans wat er in het bondsreglement van de Koninklijke Belgische Voetbalbond staat.

  Maar Cercle en Club verplaatsten in onderling overleg de match Cercle-Koksijde naar dinsdag, waardoor de twee Brugse teams dus niet op dezelfde dag (woensdag) in hetzelfde stadion spelen.

  Kortrijk legt zich daar niet bij neer en deelde op zijn site mee dat de match tegen Club wel in het Guldensporenstadion zal worden gespeeld en dat op 3 december. "We hebben er alle vertrouwen in dat het bondsreglement en eerder gecommuniceerde beslissingen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond gevolgd zullen worden", zegt Kortrijk op zijn site.

  KBVB: "Proberen akkoord met beide clubs te vinden"

  De Belgische voetbalbond liet donderdagavond weten dat er nog geen beslissing genomen is. "We proberen met beide clubs een oplossing te vinden", reageert de bond. "Het is dus nog niet bekend waar de match plaatsvindt. Wij blijven proberen om een akkoord met beide clubs te vinden."