• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kompany: "Laten zien dat we als ploeg zijn gegroeid na WK"

  Kompany staat morgen zeker in de basis.

  Een dag voor de wedstrijd tegen Andorra was het de beurt aan aanvoerder Vincent Kompany om de pers te woord te staan. "Winnen tegen Andorra is het belangrijkste, maar hopelijk kunnen we het uitverkochte stadion nog iets extra's geven."

  Een maand later dan gepland starten de Rode Duivels morgen hun EK-kwalificatiecampagne. Normaal gezien zou België exact een maand geleden zijn eerste wedstrijd gespeeld hebben tegen Israël. Maar door de gespannen situatie met de Palestijnen werd die match verplaatst naar september. Kompany is er niet rouwig om.

  "Achteraf bekeken staan we er nu beter voor dan een maand geleden. Dus dat is misschien in ons voordeel. Bovendien was het verrassend dat Bosnië thuis verloor van Cyprus."

  "Dat is een waarschuwing en geeft aan dat we altijd voorzichtig moeten zijn. Misschien waren we anders met een andere ingesteldheid begonnen aan de match tegen Andorra."

  "Winnen is het enige dat morgen telt, maar hopelijk kunnen we het uitverkochte stadion nog iets extra's geven. We willen laten zien dat we als ploeg nog gegroeid zijn na het WK."

  "We kunnen alleen verbeteren tegen kleine landen"

  Op het WK in Brazilië hadden de Rode Duivels het vooral moeilijk tegen landen die de ruimtes achteraan klein hielden. Een scenario dat morgen erg waarschijnlijk lijkt.

  "Dat is waar, maar de meeste spelers bij ons zijn dat wel gewoon van bij hun clubs. Of het nu Chelsea, Manchester City of nog een andere ploeg is. Wie beter wil worden moet daar mee leren omgaan."

  "Onze ambitie is natuurlijk de kwalificatie, maar om beter te worden, moet deze groep veel samen spelen. We kunnen kleine puntjes alleen verbeteren door tegen kleine tegenstanders te spelen."

  "Makkelijke keuze tussen België en Schalke 04"

  In de marge van de wedstrijd tegen Andorra raakte ook bekend dat bondscoach Wilmots een aanbod van Schalke 04 afsloeg. Kompany reageerde laconiek.

  "Als je moet kiezen tussen België of Schalke 04, dan is dat toch een makkelijke keuze", lachte Kompany. "Alles komt op zijn tijd. We hebben als groep nog mooie dingen te bereiken. Dat geldt ook voor de trainer."