• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Juhasz: "Van den Brom heeft mijn carrière gebroken"

  Voorzitter Roger Vanden Stock eerde Wasilewski (l) en Juhasz (r)

  Roland Juhasz speelt sinds januari 2013 niet meer voor Anderlecht, maar de Hongaar - 7,5 seizoenen een sterkhouder in Brussel - heeft zondag pas afscheid genomen van bestuur en fans. "Dat kon ik pas toen John van den Brom weg was. Als mens heeft die me enorm ontgoocheld", zegt de verdediger in La Dernière Heure.

  Juhasz kwam in 2005 bij Anderlecht aan. Hij vierde vier titels en vier Supercups en een beker, maar met de komst van Van den Brom in 2012 was het verhaal bij Anderlecht uit voor de Hongaar.

  De Nederlander schoof hem aan de kant, in de winterstop volgde een verhuur aan Videoton en in de zomer van 2013 een definitieve verhuis.

  Juhasz wilde graag het Anderlechtse publiek uitzwaaien. "Maar niet zolang Van den Brom er coach was. Die man heeft mijn carrière gebroken, op zijn minst toch die bij Anderlecht."

  "Ik begrijp dat een nieuwe coach keuzes maakt. Ik zou aanvaard hebben dat hij voor een andere speler koos, maar als mens heeft hij me enorm ontgoocheld."

  "Hij heeft me niet in mijn gezicht gezegd waarom hij me niet meer wou. Na acht seizoenen bij Anderlecht, de club van mijn hart, verdiende ik beter. En ik ben niet de enige die in de clinch lag met hem."

  "De Anderlecht-fans missen me"

  Wat als Besnik Hasi toen T1 was geworden. "Misschien was ik dan nog in Anderlecht, maar het brengt niet op om achteruit te kijken. Ik kende een moeilijke periode na mijn vertrek en onderging ook een knieoperatie."

  "Maar momenteel gaat het goed. Bij Videoton speel ik weer als in mijn beste periode bij Anderlecht."

  Juhasz kreeg voor de match tegen Genk een fotokader van voorzitter Roger Vanden Stock en de fans hebben hem ontroerd: "Ze zeiden dat ik voor altijd een Sporting-boy zou blijven en dat ze me missen."