• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ferguson: "De aanpak van Louis van Gaal is briljant"

  Sir Alex Ferguson nam in 2013 afscheid van Man.United.

  Sir Alex Ferguson heeft een lange periode van stilte doorbroken en heeft eindelijk zijn mening geventileerd over Louis van Gaal. De ex-coach van Manchester United lijkt, ondanks een mindere seizoensstart, nog alle krediet te geven aan zijn Nederlandse opvolger.

  Sir Alex Ferguson weigerde steevast om zich uit te spreken over zijn opvolger Louis van Gaal, maar de legendarische United-coach heeft in de Britse media dan toch zijn zegje gedaan.

  "Louis heeft heel veel veranderingen doorgevoerd", vertelt Ferguson. "Misschien is dat wel goed: komaf maken met het verleden en je eigen team bouwen. Van Gaal heeft de ervaring en de capaciteiten om dat te doen. Zijn aanpak is briljant."

  Manchester United is na 7 matchen intussen wel opgeklommen naar de vierde plaats in het klassement, maar de Engelse club kende een erg stroef begin van het seizoen. En dat ondanks enkele monstertransfers.

  Ferguson heeft overigens ook zijn bedenkingen bij de stevige geldsommen die in het hedendaagse voetbal betaald worden. "De bedragen zijn ongelofelijk", stelt Ferguson.

  "Dat zal ook nooit veranderen. De wereld evolueert, en dus ook de transfersommen. Ik weet niet of er ooit een einde aan komt, maar gelukkig heb ik er nu niet meer mee te maken."