• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Defour: "Prestatie uit match tegen Australië bevestigen"

  "Niet dom naar voren lopen om een goal te maken."

  Wie wordt de vervanger van Axel Witsel tegen Andorra? Steven Defour of Radja Nainggolan? Of staan ze straks alle twee in de basis? Het zou zomaar kunnen. "Natuurlijk heeft Radja het voordeel dat hij in een grote competitie speelt", geeft Defour toe. "Maar de coach kent mijn kwaliteiten."

  Nainggolan-De Bruyne-Defour, met die driehoek oefende bondscoach Marc Wilmots woensdag op het middenveld. "Op basis van de training ziet het er goed uit", zegt Steven Defour bij Sporza.

  "Radja (Nainggolan, red) en ik kunnen zeker samen op het veld staan. We hebben hetzelfde handelsmerk: goed infiltreren. Of Radja het voordeel heeft dat hij in een grote competitie speelt? Ja, natuurlijk. Maar de bondscoach kent mijn kwaliteiten."

  Na een minder geslaagd WK (Defour slikte onnodig rood tegen Zuid-Korea) kwam de Anderlecht-middenvelder begin september uitstekend uit de verf in de oefeninterland tegen Australië. "Ik denk dat de coach toen wel tevreden was over mij. Hopelijk levert die prestatie me vrijdag een basisplek op."

  Andorra is het begin richting EK 2016, waar België absoluut zijn talent wil tonen. "Tegen Andorra is winnen een absolute must, maar we moeten toch ook het nodige respect tonen. En niet dom naar voren lopen om absoluut een goal mee te pikken. Er bestaan geen kleine ploegen meer."

  Defour keerde deze zomer terug naar de vaderlandse competitie, waar hij zich bij Anderlecht al snel in zijn sas voelde. "Anderlecht is een heel jonge groep, die nood had aan een speler met ervaring. Als ik vertrouwen krijg van de club en de spelers, dan ben ik een leider op het veld."