• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De VRT zal vanaf 2015 geen Sportgala meer maken

  De VRT zal vanaf 2015 geen Sportgala meer maken.

  De openbare omroep moet volgend jaar fors besparen. Het personeelsbestand zal afslanken en er wordt geknipt in het aanbod. Sporza ontsnapt niet aan de beknibbelingsronde.

  Een klein overzicht van de maatregelen:

  • De VRT zal vanaf 2015 geen sportgala meer maken.
  • Het aantal wedstrijden van de Europa League-voetbal vermindert vanaf september 2015. Nu zendt Sporza op de eerste 10 speeldagen 2 matchen per speeldag uit. Dat wordt teruggeschroefd.
  • Het contract van de Beker van België voetbal, dat volgend jaar afloopt, wordt herbekeken.
  • In het tennis worden de live-verslaggeving van Wimbledon en de WTA-Masters geschrapt.
  • Een aantal zaalsportenmatchen die door het verdwijnen van OP12 geen platform voor live-uitzending meer hebben, zullen we in samenvatting op het meer populaire platform dat “Eén” is een groter bereik geven dan tevoren. Maar er zullen ook nog wedstijden live worden uitgezonden.
  • “Sporza op zondag” verhuist in de loop van 2015 van Canvas naar “Eén”, waardoor het logischerwijze meer kijkers zal hebben, maar het programma zal niet meer consequent iedere zondag worden gemaakt. Op actualiteitsluwe zondagen zal er al eens geen uitzending zijn.

  "De mix van populaire en minder populaire sporten blijft overeind"

  Slotsom: de VRT bespaart op sport, maar de tot nu gevolgde sportstrategie, die onder meer een mix van populaire en minder populaire sporten inhoudt, blijft helemaal overeind. En door de minder populaire sporten vaker in een meer gebalde vorm op “Eén” te zetten hopen we ze een beter platform te geven en aan een breder publiek aan te bieden.