• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  België haalt de finale van de Nations Cup

  Zaterdag is de finale van de Nations Cup.

  De Belgische jumpingploeg heeft zich in Barcelona geplaatst voor de finale van de Nations Cup. Olivier Philippaerts, Dirk Demeersman, Niels Bruynseels en Pieter Devos plaatsten zich met een derde plaats tijdens de voorrondes voor de finale met acht.

  De Belgische ploeg verzamelde in de voorronde acht strafpunten en eindigde daarmee op de derde plaats. De Belgen moesten alleen Zweden (vier strafpunten) en Nederland (foutloos) laten voorgaan.

  Opvallend was dat Frankrijk en de Verenigde Staten, de nummers twee en drie op de voorbije Wereldruiterspelen in Normandië, niet in de finale zitten. Frankrijk werd pas 11e op 14 landen. De Verenigde Staten moesten het stellen met een negende plaats.

  De finale van de Nations Cup wordt zaterdagavond afgewerkt.