• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antwerpen: "Weinig collegiaal van Maaseik"

  Niet Maaseik, maar Antwerpen maakte het Roeselare vorig seizoen knap lastig.

  Antwerpen heeft de uithaal van Maaseik-voorzitter Mathi Raedschelders niet verwacht. "Het is een brug te ver", countert de vicekampioen volleybal. "Onze spelers hebben hun lonen van vorig seizoen wel degelijk ontvangen. Intussen zijn we volop oplossingen aan het uitwerken om de toekomst van de ploeg veilig te stellen."

  "Dat Antwerpen extra-sportief een lastige periode doormaakt, zoveel is intussen ook wel duidelijk, maar het meent te mogen vragen om enig begrip en collegialiteit", klinkt het bij de vicekampioen volleybal.

  "Op de uitlatingen van voorzitter Raedschelders (foto) wilden wij eigenlijk niet reageren. Wij begrijpen wel dat de voorzitter van Maaseik, wiens ploeg na jarenlange suprematie vorig jaar vrede moest nemen met de derde plaats en een uitschakeling uit de Belgische beker, enigszins gefrustreerd reageert."

  "Reageren met een sneer dat "zijn ploeg is uitgeschakeld door een team dat zijn spelers niet kon betalen" is echter weinig collegiaal en een brug te ver. Dergelijke reactie hadden wij van een voorzitter als de heer Raedschelders, met enorme verdiensten voor het Belgische volleybal, niet verwacht."

  "Gaat de goede kant op"

  "Topvolley Antwerpen wil erop wijzen dat de huidige financiële perikelen geen invloed hadden op de verplichtingen van vorig seizoen en dat onze spelers hun lonen van vorig jaar wel degelijk hebben ontvangen", gaat Antwerpen voort.

  "Intussen zijn we volop oplossingen aan het uitwerken om de toekomst van de ploeg veilig te stellen. Er werden al vele contacten gelegd en het gaat de goede kant op."

  "De club betreurt dat bepaalde tegenstrevers ons op voorhand willen afrekenen op wat wellicht nooit zal gebeuren, terwijl wij net hard werken om een sportief correct verloop van het komende seizoen te garanderen."

  "Onze open en eerlijke communicatie wordt in Limburg blijkbaar niet geapprecieerd. Of moeten clubs die het tijdelijk iets moeilijker hebben op voorhand de handdoek gooien en mogen zij geen finales meer spelen en/of deelnemen aan de Champions League?"

  Kijk zondag naar samenvatting Maaseik-Menen op Sporza

  Antwerpen opent komend weekend de volleybalcompetitie in Borgworm. Maaseik krijgt Menen op bezoek. In Sporza op Canvas kunt u zondag naar een samenvatting van die wedstrijd kijken. Over twee weken staat Maaseik-Antwerpen op het programma.