• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zoveelste obsceen gebaar komt toptennisser Fognini duur te staan

  De Italiaan was met zijn middelvinger niet aan zijn proefstuk toe.

  Fabio Fognini heeft opnieuw zijn mindere kant laten zien. Na zijn verrassende uitschakeling op het ATP-toernooi in Sjanghai trakteerde de Italiaan het thuispubliek op zijn middelvinger. De Italiaan krijgt een boete van 2.000 dollar opgelegd.

  Fognini had zijn dagje niet in de eerste ronde tegen debutant Wang Chuhan. Hij ging met 7-5 en 6-4 de boot in en kon dat moeilijk verkroppen. Eerst gaf hij zijn tegenstander een duw met zijn elleboog en bij het verlaten van de court toonde hij ook het thuispubliek zijn ongenoegen met een middelvinger.

  De Italiaan kreeg een boete van 2.000 dollar opgelegd, een peulenschil in vergelijking met wat hij in Wimbledon aan boetes verzamelde. Toen had zijn onsportief gedrag en een obsceen gebaar een prijskaartje van 27.500 dollar.

  Ook op Roland Garros joeg Fognini het thuispubliek tegen zich in het harnas. In de wedstrijd tegen publiekslieveling Gael Monfils was zijn middelvinger nog net iets explicieter.

  Bekijk hier de beelden van Shanghai en Roland Garros:

  Fognini is geen gemakkelijke jongen