• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Lierde: "Perfect dat ik geen topfavoriet ben"

  Frederik Van Lierde zet de laatste puntjes op de i op training in Hawaï.

  Frederik Van Lierde is klaar om zijn titel te verdedigen op de Ironman in Hawaï. De triatleet wordt niet getipt als favoriet voor de eindoverwinning, maar dat stoort hem niet. "Ik ben alleen bezig met mezelf en ik voel me zelfs een tikkeltje beter dan vorig jaar."

  "Ik denk dat ik er klaar voor ben", stelt Van Lierde. "Ik heb twee weken goed getraind in Phoenix in warme omstandigheden. Daarna heb ik nog een aantal sleuteltrainingen gehad. Elke dag heb ik het gevoel dat het beter gaat. Nog vier keer slapen en we zijn er."

  "De gespecialiseerde pers ziet me niet als topfavoriet, maar dat vind ik heel goed. Ik ben geen showman. Ik ga geen grote oneliners verkopen. De Amerikanen verlangen dat misschien wel, maar ik vind het perfect zo."

  "Mijn grootste tegenstanders zullen de triatleten zijn met wie ik het podium deelde in de Ironman van Frankfurt. De Duitsers Sebastian Kienle en Jan Frodeno zijn de belangrijksten. Maar ook Luke McKenzie, de tweede van vorig jaar, zal er staan."

  "In vergelijking met vroeger kan je veel meer namen opnoemen die in aanmerking komen voor het podium. Niet omdat ik Belg ben, maar ook Bart Aernouts en Marino Vanhoenacker zullen meestrijden."

  "Ik voel me perfect, misschien zelfs een tikkeltje beter dan vorig jaar, maar veel hangt natuurlijk af van de concurrentie. Misschien is er nu iemand beter. Maar ik ben vooral bezig met mezelf. Niets moet, want ik heb de Ironman al gewonnen."