• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Origi: "Lukaku of ik in de spits? De trainer beslist"

  Divock Origi stond vandaag in de vermoedelijke A-ploeg op training.

  Op basis van de training vandaag lijkt Divock Origi de voorkeur te krijgen op Romelu Lukaku in de spits tegen Andorra. "Daar heeft de coach nog niks over gezegd", zegt de 19-jarige spits van Rijsel, die op het WK vriend en vijand verraste met zijn kwieke prestaties.

  In de oefeninterland vorige maand tegen Australië ontbrak Lukaku met een blessure, Origi mocht 82 minuten spelen. Nu is Lukaku er wel bij, maar stond Origi op training in de vermoedelijke A-ploeg.

  "De coach heeft nog geen informatie gegeven", zegt Origi aan Sporza. "Ik bereid me in elk geval goed voor. Je hoopt altijd dat je in de basisploeg staat, maar het is afwachten. De trainer beslist."

  Origi heeft het voordeel van een goed WK: "Het ging lekker in Brazilië. Ik wil proberen die lijn door te trekken, progressie te maken en me te amuseren op het veld."

  Origi heeft geen voorkeur voor een 1- of 2-spitsensysteem. "Bij België alleen in de spits spelen, is geen probleem, omdat ik hier samenspeel met fantastische voetballers. Bij Rijsel speel ik met twee spitsen en dat vind ik ook leuk."

  Origi loopt over van vertrouwen, ook bij Rijsel. "Ik heb dit seizoen al vier keer gescoord, dus het gaat goed. Onze coach kan goed omgaan met de jeugd. Zo begon ik het voorbije weekend op de bank, omdat hij vond dat ik op mijn jonge leeftijd wat rust nodig had."

  "Liverpool volgt me op de voet"

  Origi verhuisde na zijn uitstekend WK naar Liverpool, maar speelt nog een jaartje in Frankrijk. Daar is hij blij om: "Ik kan nu veel ervaring opdoen en mijn spel spelen zonder druk."

  Liverpool - waar het niet zo goed draait - kijkt al begerig uit naar de Belgische spits. "Het is altijd leuk als de mensen positief over jou praten. Dat motiveert me om nog harder te werken."

  De Engelse vicekampioen volgt Origi op de voet: "Ik krijg regelmatig sms'jes van coach Brendan Rodgers en er komen veel scouts kijken. Met Nieuwjaar naar Liverpool? Je weet nooit in het voetbal. Ik droom er alvast van om in Engeland te spelen."