• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Özil is de volgende in de rij geblesseerden bij Arsenal

  Özil zal er niet bij zijn op 22 oktober in het Astridpark.

  Arsenal-speler Mesut Özil is tien tot twaalf weken buiten strijd met een knieblessure, dat heeft de Duitse Voetbalbond laten weten. De middenvelder mist naar alle waarschijnlijkheid vier EK-kwalificatiematchen en de dubbele confrontatie met Anderlecht in de Champions League.

  Özil meldde zich begin deze week met knieklachten aan bij het Duitse oefenkamp voor de EK-kwalificatiematchen tegen Polen en Ierland. Uit onderzoek is gebleken dat de 25-jarige Duitser een scheurtje heeft in de buitenste band van zijn linkerknie.

  Door de blessure staat Özil naar schatting drie maanden aan de kant en mist hij zeker de twee duels tegen Anderlecht in de Champions League op 22 oktober en 4 november. Volgens Arsenal is het nog niet duidelijk hoe lang Özil geblesseerd zal zijn. De Londense club kan voor de wedstrijden tegen paars-wit wel al zeker geen beroep doen op middenvelders Aaron Ramsey en Mikel Arteta.

  Als Özil effectief drie maanden buiten strijd is, mist hij ook de EK-kwalificatieduels van Duitsland tegen Gibraltar en Spanje op 14 en 18 november.