• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mudingayi: "Inter gaf me geen kans om me te bewijzen"

  Mudingayi: "Ik was een jaar geleden al speelklaar."

  Het contract van Gaby Mudingayi bij Inter is afgelopen, de verdedigende middenvelder is volop op zoek naar een nieuwe club. Ondertussen blikt hij met weinig plezier terug naar zijn tijd bij de Italiaanse club. "De trainer gaf me maar 45 speelminuten, hoe kon ik me dan bewijzen?"

  Mudingayi trok in 2012 naar Milaan, maar een scheur in zijn achillespees trok al snel een streep door zijn droomtransfer. De Congolese Belg was maanden buiten strijd en kreeg nog amper speelkansen bij de Italiaanse topclub.

  "Velen denken dat ik niet speelde bij Inter omdat ik geblesseerd was, maar een jaar geleden was ik al speelklaar", vertelt Mudingayi aan La Gazzetta dello Sport. "In het tussenseizoen wou coach Mazzarri me niet opstellen omdat hij vreesde voor een terugval."

  "Maar zelfs tijdens het seizoen gaf hij me geen kans. Ik vroeg of ik op een verkeerde manier trainde, maar hij antwoordde gewoon dat hij wachtte op de juiste wedstrijd."

  "In januari mocht ik dan spelen in de Italiaanse beker tegen Udinese, maar we kwamen op achterstand en de trainer wisselde me bij de rust. Sindsdien heb ik geen enkele kans of verklaring gekregen. Ik had maar 45 minuten, hoe kon ik me dan bewijzen?"
   

  Mudingayi: "Had ik Watford maar niet afgewezen"

  Ondertussen is Mudingayi ijverig op zoek naar een nieuwe club. "Ik ben in schitterende vorm en ik heb elke dag getraind", stelt hij. Maar voorlopig is de verdedigende middenvelder nog een vrije speler, ondanks verschillende aanbiedingen.

  "Het aanbod van Queens Park Rangers overtuigde me niet en in juni wou ik niet naar Watford, omdat ik in de Serie A wou blijven. Maar Watford staat nu wel gedeeld eerste in de Engelse tweede klasse. Kon ik de tijd maar terugdraaien."

  "Ik sprak ook met Palermo, maar ze hebben ondertussen Rigoni al aangetrokken." Toch geeft Mudingayi de hoop nog niet op, want volgens hem liggen er nog aanbiedingen op tafel.