• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Met Defour, Nainggolan en De Bruyne op middenveld?

  De nationale selectie traint voor de matchen tegen Andorra en Bosnië.

  De Rode Duivels spelen vrijdag vermoedelijk met de driehoek Defour-Nainggolan-De Bruyne op het middenveld. Zo bereidde de nationale selectie woensdag alvast de EK-wedstrijd voor. Thibaut Courtois was de enige afwezige op de training. De nationale doelman sluit donderdag aan bij de groep.

  Thibaut Courtois moest vorig weekend het terrein vroegtijdig verlaten  in de Engelse competitie. De doelman van Chelsea was groggy na een botsing met Arsenal-aanvaller Alexis Sanchez (foto).

  Chelsea hield Courtois een dag langer in Londen voor onderzoek. Donderdag ziet hij zijn Rode Duivels weer. Stelt Marc Wilmots hem vrijdagavond op tegen Andorra? Of schuwt de bondscoach het risico en kiest hij voor Liverpool-keeper Simon Mignolet?

  Driehoek Defour-Nainggolan-De Bruyne

  Marc Wilmots kon op training rekenen op een fitte kern. Toby Alderweireld (dij), Sébastien Pocognoli (kuit) en Eden Hazard (teen) trainden mee met de groep, gisteren werkten ze nog individueel.

  Op het middenveld oefende de bondscoach met de driehoek Defour-Nainggolan-De Bruyne. In de aanval stond Origi diep, Hazard op links en Mertens op rechts. Geen verrassing in de verdediging: Alderweireld-Kompany-Lombaerts-Vertonghen.

  Tijdens de uitgeregende match waren er enkele stevige duels. Zo was er even alarm toen Alderweireld naar zijn enkel greep, en hinkte Mertens enkele minuten na een contact. Ter afsluiting van de training trapten enkele spelers nog op doel.

  Donderdagnamiddag trainen de Rode Duivels achter gesloten deuren in het Koning Boudewijnstadion als laatste voorbereiding op de match van vrijdag tegen Andorra.