• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maaseik: "Uitgeschakeld door team dat spelers niet kon betalen"

  Maaseik: "We spelen met een betere ploeg dan vorig seizoen."

  Net voor het begin van het volleybalseizoen haalt Maaseik-voorzitter Mathi Raedschelders uit naar vicekampioen Antwerpen. "In het volleybal kan je een flinke financiële put maken en toch gewoon blijven voortspelen. Dat moeten we een halt toeroepen", vindt hij.

  Maaseik heeft vorig seizoen de finale van de play-offs niet gehaald, maar over een rampjaar wil Mathi Raedschelders (foto) het niet hebben.

  "Derde eindigen in de competitie: is dat een ramp? Neen", antwoordt de sterke man van Maaseik.

  "Wij hebben de finale gemist. En als je nu kijkt, is dat ons eigenlijk overkomen tegen een ploeg die haar spelers niet kon betalen."

  Antwerpen kampt met een tekort van 200.000 euro. "Daar ben ik wel over ontgoocheld. In het volleybal kan je een flinke financiële put maken en toch gewoon blijven spelen. Dat moeten we een halt toeroepen."

  "Titel is geen must"

  De voorbije twee jaar heeft Maaseik moeten toekijken hoe grote rivaal Roeselare met de titel is gaan lopen. "Voor mij is de titel geen must. We willen wel opnieuw strijden voor de finale van de play-offs", antwoordt Mathi Raedschelders.

  "We willen ons Champions League-ticket verdienen, niet krijgen dankzij een wildcard."

  "Roeselare heeft een zeer sterke ploeg. Wij moeten bouwen aan een ploeg. Als we behoorlijk weerwerk kunnen bieden, ben ik al tevreden."

  "Die wil is aanwezig in de ploeg. Thierry Courtois (assistent-coach, red) heeft de ploeg goed samengesteld. Op elke positie hebben we een dubbele bezetting. Akkoord, de jongeren zullen nog wel een foutje maken, maar ik zie vooral een team dat wil vechten. Dat vind ik niet onbelangrijk."

  "We zijn overtuigd dat we nu met een homogene en betere ploeg spelen dan vorig seizoen. Dat gaat zeker resultaten opleveren."