• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Didier Mbenga keert terug naar de NBA

  Mbenga was al zeven seizoenen actief in de NBA.

  Didier Mbenga heeft een contract versierd bij de New York Knicks. Het is nog onduidelijk of het om een testperiode of een vast contract gaat. Mbenga verliet drie jaar geleden de Amerikaanse basketbalcompetitie en onderhield het afgelopen jaar zijn conditie bij zijn ex-club Charleroi.

  De 33-jarige Mbenga was sinds begin dit jaar op zoek naar een nieuwe club nadat avonturen in China en de Filipijnen geen groot succes werden.

  Mbenga, die in Congo geboren werd, begon zijn basketbalcarrière in België en vertrok in 2004 naar de NBA. De center van 2,13 meter speelde er zeven seizoen voor achtereenvolgens de Dallas Mavericks, Golden State Warriors, Los Angels Lakers en New Orleans Hornets.

  Met de Lakers veroverde hij in 2009 en 2010 de NBA-titel onder coach Phil Jackson. In New York wordt Mbenga herenigd met zijn oude leermeester, want Jackson is tegenwoordig voorzitter van de Knicks.

  De carrière van Mbenga in de NBA

  • Dallas Mavericks (2004-2007)
    
  • Golden State Warriors (2007-2008)
    
  • Los Angeles Lakers (2008-2010
    
  • New Orleans Hornets (2010-2011)
    
  • New York Knicks (2014 - ...)

  Mbenga op bezoek in Café Corsari in februari