• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Weert fietst in 2015 voor Nederlandse Lotto-ploeg

  De Weert reed de afgelopen zes jaar in Belgische loondienst.

  Belkin heeft officieel de overgang bekendgemaakt van Kevin De Weert en George Bennett. Vanaf 2015 trekken de Belg en de Nieuw-Zeelander het shirt aan van TEAMLottoNL, de opvolger van Belkin. De Weert komt bij zijn nieuwe ploeg een aantal oude bekenden tegen.

  Na zes seizoenen onafgebroken onder de vleugels van Patrick Lefevere kreeg De Weert geen nieuw contract bij Omega Pharma-Quick Step. De nieuwe Nederlandse Lotto-ploeg biedt De Weert een uitweg. "Ik ben zeer tevreden met deze overstap", zegt de 32-jarige De Weert.

  De Weert reed twee jaar voor het opleidingsteam en twee jaar voor de hoofdmacht van Rabobank, de voorloper van Belkin en TEAMLottoNL. "Ik heb mijn opleiding genoten onder Nico Verhoeven bij het Continental Team en wilde altijd graag nog een keer onder hem rijden bij de profs."

  "Nu, twaalf jaar later, gaat dat eindelijk gebeuren. Dat is super. Nico kan het beste in mij naar boven halen. Ik wil Robert Gesink en Wilco Kelderman zo goed mogelijk bijstaan in hun klassementsambities."

  Bij de Nederlandse ploeg komt De Weert ook de Belgen Sep Vanmarcke, Maarten Wynants en Tom Van Asbroeck tegen. De 24-jarige George Bennett maakt de overstap van Cannondale.