• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bale: "Met Wales EK halen zou als winnen Champions League zijn"

  Gareth Bale scoorde beide doelpunten voor Wales tegen Andorra.

  Wales is een tegenstander van België in de voorronde van het EK 2016. Gareth Bale, sterspeler van Real Madrid, hoopt Wales naar de kwalificatie te loodsen. "We geloven dat we op de goede weg zijn."

  De Rode Duivels en Bosnië-Herzegovina werden vooraf met stip aangewezen als favorieten om de eindronde in Frankrijk te halen, maar daar wil Gareth Bale zich niet bij neerleggen. Wales mag volgens hem niet te vlug afgeschreven worden.

  "Voor mij is het de ultieme eer voor Wales te kunnen spelen. Ik wil met deze ploeg geschiedenis schrijven en ons plaatsen voor een groot toernooi", stelt Bale. "Dat is voor iedereen het grote doel en we geloven dat we op de goede weg zijn."

  Wales kon zich een laatste keer plaatsen voor een eindronde in Joegoslavië in 1976. Daar wil Bale verandering in brengen. "Als we het EK zouden halen, dan beschouw ik dat als een even grote prestatie als het winnen van de Champions League met Real Madrid."

  Wales begon de EK-campagne met een 1-2-overwinning tegen Andorra, de tegenstander van de Rode Duivels morgen. Bale en co. spelen dan tegen Bosnië-Herzegovina. "We willen het thuispubliek een goede match geven en de drie punten pakken."