• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zdenek Stybar wint in Binche na een late uitval

  Stybar is de sluwste in Binche.

  De Tsjech Zdenek Stybar heeft Binche-Chimay-Binche (1.1) gewonnen. De OPQS-renner sprong weg onder de rode vod en hield stand voor het sprintende peloton. Hij heeft duidelijk de goeie vorm beet om straks zijn regenboogtrui in het veld te tonen. "Ik ben blij dat ik met een zege de winter in kan."

  De afsluiter van het Waalse wielerseizoen, ook bekend als de Memorial Frank Vandenbroucke, leek op een massasprint uit te draaien. Zes kilometer voor de streep werd een vluchtersgroep met o.a. Tiesj Benoot en Thomas De Gendt gegrepen.

  Maar OPQS had een plannetje om de sprint te ontlopen. De ploegmaten Stybar en Terpstra sprongen samen weg op een kasseistrook in de eindfase.

  Terpstra lanceerde Stybar en de Tsjechische kampioen hield stand tegenover het peloton. Daarvan was John Degenkolb de snelste. Belgisch kampioen Jens Debusschere werd derde, Van Avermaet vierde.

  Stybar kan met deze zege een moeilijk hoofdstuk afsluiten. Tijdens de Eneco Tour was hij heel zwaar gevallen en liep hij o.a. aan zijn gezicht een rist blessures op.

  Stybar: "Lucht op na een moeilijke periode"

  Stybar bewierookte uiteraard zijn ploeg na de finish. "Niki had me verteld dat hij alles ging geven op het kasseistrookje zodat ik voor een goed resultaat kon gaan. Ik moet hem bedanken voor het prachtige teamwerk. Ook de andere OPQS-ploegmaten deden het uitstekend."

  "Sinds mijn val in de Eneco Tour was mijn vorm niet meer top, maar ik werd steeds beter. Vandaag voelde ik me echt goed en dat lucht op na een moeilijke periode. Ik ben blij dat ik de winter in kan met deze zege."

  Stybar gaat nu in enkele veldritten zijn regenboogtrui tonen. "Ik kijk er al naar uit om mijn seizoen wat te verlengen in het veld. Ik hou van de cross. We zullen wel zien of ik dit momentum kan meenemen in het veld."