• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wielertoerist tovert reuzenfiets uit z'n benen op strava

  De Brit realiseerde het kunstwerk in de buurt van Southampton.

  "Sport is an art", moet David Taylor gedacht hebben. De Brit werkte een fietstocht (341 km) af in de vorm van een fiets en legde de creatieve route vast op strava, een app waarop wielrenners en recreanten hun trainingsdata publiceren.

  Taylor legde het huzarenstukje af in de buurt van Southampton, in het zuiden van Engeland. "Onderweg miste ik af en toe een bocht, maar ik denk dat het resultaat wel duidelijk is", zegt de creatieve fietser.

  Voor z'n onderneming van 341 kilometer had de Brit 13 uur nodig. Wie zelf de "Big Bike" - zo heet de fietstocht - wil trotseren, kan hier een blik werpen op het parcours.

  Ook de parcoursbouwers van de Memorial Frank VDB kennen er wat van