• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vijfjarig kankerpatiëntje dunkt voor Utah Jazz

  JP Gibson viel in en scoorde in een oefenwedstrijdje van de Utah Jazz.

  Het NBA-team Utah Jazz heeft de droomwens van de vijfjarige JP Gibson waargemaakt. Het leukemie-patiëntje mocht invallen tijdens een onderling oefenwedstrijdje. Bekijk de ontroerende beelden hieronder.

  JP Gibson kreeg in 2012 te horen dat hij aan acute leukemie lijdt. De jongen is erg sportief, maar basketbal steekt erbovenuit. "Toen hij maar net een jaar oud was, keek hij al met mijn man naar wedstrijden", zegt mama Megan. "Toen hij 15 maanden was, wilde hij elke avond een uurtje shots doen. Hij telt af naar zijn zesde verjaardag, want dan mag hij meespelen bij de jeugd van Jazz."

  Maar hij hoefde zo lang niet te wachten. Hij tekende gisteren een contract voor één dag bij de Jazz en mocht 's avonds - in een speciaal gemaakte tenue - invallen, opdraven en scoren.