• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI-voorzitter: "Alonso, kom dringend eens praten"

  Een ProTeam kan niet meer voor 2015, wel nog een procontinentaal team.

  Formule 1-rijder Fernando Alonso wou graag in 2015 met een team in het wielrennen stappen. Maar de tijd begint te dringen, zegt UCI-voorzitter Brian Cookson. Voor een WorldTour-licentie is het al te laat. "Maar niet voor een procontinentaal team. Hij moet dringend met ons komen praten. Wij kunnen hem helpen en adviseren."

  Al langer dan een jaar doet de naam Alonso de ronde in het peloton. Maar van wat eerst als een topproject werd voorgesteld, hoor je steeds minder en minder over de wielerplannen van de Spaanse ex-wereldkampioen F1.

  Cookson doet een oproep: "Het is nog niet te laat om een procontinentaal team in koers te krijgen voor volgend jaar. Maar de klok tikt. Ik denk dat Alonso en zijn adviseurs bij ons moeten langskomen. We kunnen hen helpen bij hun plannen voor de toekomst."

  Cookson ziet de Spanjaard graag komen. "Ik moedig hem aan. Iedereen die investeert in onze sport willen we steunen."