• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mulder: "Alle vrouwen zijn deze zomer voor me gevallen"

  Jan Mulder op de voorstelling van zijn boek.

  Sinds het afgelopen WK is de populariteit van Jan Mulder in Vlaanderen als een komeet de lucht ingeschoten. Sporza ging gisteren naar de voorstelling van zijn nieuwe boek en sprak met de Nederlander over voetbal, vrouwen en zijn nieuwe publicatie.

  "De bedoeling van mijn boek is om een aantal van mijn kritische opmerkingen over het voetbal te ventileren", zegt Mulder.

  "Bijvoorbeeld mijn ideeën over de criminele overtredingen op het veld of de financiële puinhopen bij de Europese topclubs. Anderlecht kan nooit meer de Europacup winnen. Dat is iets voor Man.City, PSG of Hull City als daar een Russische oliebaron neerstrijkt."

  "Dat is een richting die het voetbal uitgaat die niet goed is. Maar het gaat natuurlijk ook over leukere dingen: wat autobiografische "stuff" en herinneringen."

  "Wat ik vooral heb beseft tijdens het schrijven is dat wat ik ook zit te kakelen, het voetbal altijd zal blijven bestaan. Jan Mulder zeker niet. Daarmee gaat het langzaam bergaf."

  Mulder, het sekssymbool

  Toeval of niet, het boek verschijnt op een moment dat Mulder op het toppunt van zijn populariteit staat in Vlaanderen. Vooral bij het vrouwelijke deel van de Vlaamse bevolking scoort de Nederlander sinds het WK erg goed. Wat is zijn geheim?

  "Vertel jij mij het maar, het was echt belachelijk. Maar laat me eerlijk zijn: ja, echt alle vrouwen zijn voor me gevallen deze zomer", lacht Mulder. "Het was echt wat overdreven. Mannen kwamen me zelfs spontaan hun vrouwen presenteren."

  "Ik denk dat het misschien komt omdat ik de taal van Jan met de pet hanteer in de studio. Ik meen ook altijd wat ik zeg. Ik overdrijf misschien soms een klein beetje, maar de kern van wat ik zeg, meen ik wel."

  Mulder, het Anderlecht-icoon

  Jan Mulder noemt zichzelf graag en vaak "een icoon van Anderlecht". Wat vindt hij van Anderlecht dit seizoen? "Paars-wit heeft een Johan Cruijff nodig op mentaal vlak. Iemand die niet verlegen is en niet altijd denkt dat de tegenstander beter is, zoals tegen Dortmund. Anderlecht speelt vaak te bleu."

  "Het penaltydebacle tegen Genk vond ik ook een heel treurige vertoning. Vooral hoe de doelman heel het veld overliep om dan Tielemans voor schut te zetten. Maar Anderlecht wordt zoals elk jaar wel gewoon weer kampioen, bij gebrek aan beter. Maar ik gun het Club Brugge ook wel."

  U kan het boek "Tot u spreekt Jan Mulder. Opkomst, verval en redding van het voetbal en van mezelf" winnen door onze wedstrijdvraag goed te beantwoorden.