• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse bondsvoorzitter geschorst na racistische opmerking

  Tavecchio mag niet stemmen tijdens de voorzittersverkiezingen van de UEFA.

  Carlo Tavecchio, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, werd door de UEFA zes maanden geschorst voor een racistische opmerking die hij eind juli maakte over Pogba. Tavecchio mag ook niet deelnemen aan het verkiezingscongres van de UEFA eind mei.

  De 71-jarige Tavecchio zorgde eind juli voor controverse door Afrikaanse spelers die in Italië kwamen spelen "bananeneters" te noemen. Hij verwees daarbij onder anderen naar de Franse international Pogba.

  Ondanks het opstootje werd Tavecchio toch verkozen tot voorzitter van de Italiaanse voetbalbond. Door de schorsing van de UEFA mag Tavecchio nu wel zes maanden zijn functie niet vervullen. Hij mag eind mei ook niet stemmen tijdens de voorzittersverkiezingen van de Europese voetbalbond.

  Tavecchio moet van de UEFA ook een evenement organiseren dat de problematiek van racisme in het Italiaanse voetbal onder de aandacht brengt.

  De Italiaanse bond gaat niet in beroep tegen de schorsing, maar behoudt wel het vertrouwen in Tavecchio als voorzitter.