• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fabregas: "Hazard is de Messi van Chelsea"

  Hazard zette Chelsea zondag op weg naar winst tegen Arsenal.

  Cesc Fabregas ruilde Barcelona in de zomer voor Chelsea en blaast de loftrompet over Hazard. "Hij is bij Chelsea de schakel tussen het middenveld en de aanval, zoals Messi bij Barcelona", zegt de Spaanse middenvelder en ex-ploegmaat van Messi.

  Voordat Cesc Fabregas dit seizoen naar Stamford Bridge verhuisde, speelde hij drie jaar aan de zijde van Messi bij Barcelona, waarmee hij ook in de jeugd de kleedkamer deelde. Hij weet dus als niemand anders hoe het is om samen te spelen met zowel Messi als Hazard.

  "Hazard is onze Messi", vertelt Fabregas (foto) aan de Spaanse radiozender Cope. "Net als Messi kan hij het verschil maken. Hazard is de essentiële schakel tussen het middenveld en de aanval. Eden beschikt over de gave om de tegenstander te ontwrichten."

  Fabregas zelf heeft zijn overstap naar Chelsea nog geen moment beklaagd. "Ik heb al altijd de kleuren mogen verdedigen van de teams waarbij ik wilde spelen."

  "In Engeland trokken drie teams aan mijn mouw, maar uiteindelijk koos ik voor Chelsea. José Mourinho toonde veel respect voor mij en overtuigde me snel om naar Londen trekken."