• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Bruyne: "Zullen vrijdag niet winnen met 10-0"

  Kevin De Bruyne wil Andorra niet onderschatten.

  Andorra lijkt op papier een hapklare brok, maar Kevin De Bruyne wil van geen onderschatten weten. "Hopelijk kunnen we mooi voetbal brengen", zegt de middenvelder van Wolfsburg. "Maar het zijn vooral de drie punten die tellen."

  Kevin De Bruyne stal vorige week de show met een juweeltje van een goal in de Europa League. Een kunststukje dat hij tegen Andorra natuurlijk mag herhalen.

  "Ik ben wel nog wat vermoeid", vertelt De Bruyne. "Net zoals de andere Duivels. Bijna iedereen van de spelersgroep heeft alles gespeeld de voorbije weken. Ik heb zelfs nog geen seconde gemist, omdat mijn coach niet roteert."

  "Momenteel ben ik tevreden over mijn niveau. In Wolfsburg hanteren we een fysieke spelstijl, wat redelijk zwaar is. Zolang ik het kan volhouden, blijf ik gaan."

  Maar deze week ligt de focus op de nationale ploeg. "Iedereen verwacht dat we winnen tegen Andorra, wat ook normaal is. Maar zulke landen mogen we niet meer onderschatten. Andorra is niet meer zoals 5 jaar geleden... een ploeg waartegen je met 10-0 wint."

  "Misschien zal Wilmots wisselen"

  "Hopelijk kunnen we vrijdag mooi voetbal brengen. De drie punten zijn het belangrijkste. Daarna kunnen we pas beginnen te kijken naar de match tegen Bosnië-Herzegovina (maandag, red)", gaat Kevin De Bruyne voort.

  "Of ik in de basis zal staan tegen Andorra? Ik heb de laatste tijd bijna alles gespeeld bij de nationale ploeg. Maar misschien zal hij (bondscoach Marc Wilmots, red.) wisselen."