• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Coulibaly vier speeldagen geschorst, Enoh maar één

  Coulibaly kreeg rood te zien na een elleboogstoot aan Persoons.

  De Geschillencommissie heeft een uitspraak gedaan in de twee meest besproken dossiers van de 10e speeldag. KV Oostende-speler Elimane Coulibaly krijgt vier dagen schorsing. Standard moet Enoh maar één speeldag missen.

  Coulibaly werd zondag in de wedstrijd tegen Lokeren met rood van het veld gestuurd omdat hij een elleboog in het gezicht van Koen Persoons had geplant. Er werd de spits een sanctie voorgesteld van vier speeldagen, maar die wilde hij niet aanvaarden.

  Daarom mocht Coulibaly het voor de Geschillencommissie komen uitleggen. Volgens de club deelde de spits geen elleboogstoot uit. "Hij strekte louter zijn arm en wilde hem dus niet doelbewust raken." De Geschillencommissie volgde die uitleg niet en Coulibaly blijft vier speeldagen geschorst.

  Ook Standard-speler Enoh moest voor de Geschillencommissie verschijnen. De Kameroener werd opgeroepen voor de nationale ploeg en kon dus zelf niet aanwezig zijn.

  Maandag stelde de Bond al een speeldag schorsing voor en een met uitstel na de rode kaart voor zijn drieste tackle op Club-speler Vormer. Standard vond deze straf te zwaar en ging in beroep, maar de Geschillencommissie bevestigde de eerdere schorsing.