• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cech: "Als ik bankzitter blijf, wil ik weg"

  Cech moest zijn basisplaats afstaan aan Thibaut Courtois.

  Petr Cech, de concurrent van Rode Duivel Thibaut Courtois tussen de palen bij Chelsea, is niet blij met zijn bankzittersstatuut. "Dit is niet wat ik verwacht had. Als de situatie zo blijft, wil ik vertrekken."

  Zondag mocht Petr Cech nog eens het doel verdedigen bij Chelsea nadat Courtois geblesseerd van het veld was gestapt. Een zeldzaam optreden voor de Tsjech die in de rangorde achter onze landgenoot staat. Cech startte dit seizoen in de Premier League nog niet in de basis.

  "Dit is absoluut niet wat ik verwacht had", vertelt de doelman aan Tsjechische media. "Ik heb er nog met niemand over gesproken, maar ik denk dat de mensen van Chelsea mij goed genoeg kennen om te weten dat ik niet tevreden ben met de situatie."

  "Met het opkomende EK in mijn achterhoofd heb ik geen tijd om op de bank te zitten bij mijn club. Ik moet spelen. Als de situatie zo blijft, wil ik vertrekken."

  Bij zijn nationale team is Cech wel nog steeds eerste keeper. Vrijdag komt hij in actie in de EK-kwalificatiematch tegen Turkije.