• home
 • video
 • pas verschenen

  Australian Open heeft nu een derde overdekte court

  Ook de Margaret Court Arena (archieffoto) heeft nu een dak.

  De Australian Open beschikt nu al over drie tennisterreinen die bij extreme weersomstandigheden overdekt kunnen worden. De organisatie van het eerste grandslamtoernooi van het jaar maakte ook bekend dat het totale prijzengeld met 10 procent verhoogd wordt.

  De Australian Open had met de Rod Laver Arena en de Hisense Arena al twee terreinen die overdekt konden worden. De renovatie van de Margaret Court Arena, waar 7.500 toeschouwers kunnen plaatsnemen, is nu afgewerkt, waardoor de teller op drie komt te staan.

  Een uitschuifbaar dak is geen overbodige luxe voor de tennissers in Australië, die vorig jaar enkele dagen op een rij met temperaturen van meer dan 40 graden werden geconfronteerd. De Australian Open is overigens het eerste grandslamtoernooi dat over drie overdekte courts beschikt.

  Op de inhuldiging van de Margaret Court Arena liet de organisatie ook weten dat het prijzengeld met 10 procent gestegen is. Van 19 januari tot 1 februari 2015 zal er 36,3 miljoen euro uitgedeeld worden. De winnaar bij de mannen en de vrouwen ontvangt een cheque van 2,1 miljoen euro.