• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Arts van Schumacher bezoekt nu ook Bianchi

  Saillant (midden) stond ook Michael Schumacher bij na zijn ski-ongeluk.

  Gerard Saillant, de arts die ook Michael Schumacher begeleidde, heeft Jules Bianchi bezocht in het ziekenhuis. Hij zal er de familie bijstaan. Die bevestigt intussen dat de F1-rijder wel degelijk een ernstig hersenletsel heeft opgelopen.

  Bianchi raakte zondag tijdens de Grote Prijs van Japan zwaargewond. De Marussia-rijder ging van de baan en botste tegen een takelwagen. Zijn toestand was ernstig en hij werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis waar hij geopereerd werd.

  Stilaan komt er wat meer duidelijkheid over de toestand van de Fransman. Die is kritiek maar stabiel. "Jules liep ernstige hersenschade op. Hij moet op de afdeling intensieve zorgen blijven", zegt zijn familie.

  "Wij willen iedereen hier bedanken voor de goede zorgen. Zodra er meer nieuws is over de gezondheidstoestand van Jules zullen wij dat meedelen."

  Ondertussen is ook Gerard Saillant aangekomen in Japan. De chirurg en voorzitter van de medische commissie van de FIA, begeleidde ook ex-F1-piloot Michael Schumacher na zijn ski-ongeluk. Saillant zou al met het medisch personeel in Japan gesproken hebben over de toestand van Bianchi. Hij zal de familie nu bijstaan.