• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Vier opties om Witsel te vervangen"

  Wilmots houdt het bij een rustige training.

  18 Rode Duivels hebben het vandaag bij een rustige training gehouden. Bondscoach Marc Wilmots liet zijn veldspelers een recuperatietraining afwerken. Debutant Jason Denayer kreeg veel aandacht. De rustige verdediger voelt zich welkom. Jan Vertonghen wil niet te hard van stapel lopen.

  De Rode Duivels bereiden hun eerste EK-kwalificatiematchen voor. Vrijdag ontvangen ze Andorra in Brussel en de maandag erop staan ze op het veld tegen Bosnië-Herzegovina.

  Om verschillende redenen tekenden Thibaut Courtois, Eden Hazard, Sebastien Pocognoli, Steven Defour en Radja Nainggolan niet present op het oefenveld.

  Hazard kwam niet ongeschonden uit de clash van Chelsea met Arsenal. "Zijn teen ziet blauw, maar er is zeker geen sprake van een breuk. Hopelijk kan hij zo snel mogelijk aansluiten", geeft Marc Wilmots mee.

  Axel Witsel is er sowieso niet bij. "Ik zie vier mogelijkheden in mijn kern om hem te vervangen. Ik ga nog niet zeggen wie zal spelen, waarover moeten we anders de komende dagen nog praten."

  "We houden het vandaag en morgen bij rustige trainingen. Sommige spelers zijn wat vermoeid, velen speelden drie keer in de laatste negen dagen."

  Vertonghen: "Ploegen zijn aan elkaar gewaagd"

  België is favoriet in zijn EK-groep en na het geslaagde WK zou de weg naar het EK geplaveid moeten liggen. Jan Vertonghen wil toch niet te hard van stapel lopen. "Ik kijk er toch wat anders tegenaan. Wij zijn zeker wel de favoriet, maar volgens mij zijn veel landen in onze poule aan elkaar gewaagd."

  "Kijk maar naar Cyprus dat Bosnië klopt. Het kan een voordeel zijn dat de andere ploegen punten tegen elkaar pakken, zolang het maar niet tegen ons is."

  "Van Andorra ken ik weinig. Ik sprak er met mijn Welshe ploegmaat Ben Davies over en hij vertelde dat Andorra agressief speelde op een slecht kunstgrasveld. Wales haalde er dankzij Bale een 1-0-achterstand op. In Brussel zal het wel anders zijn."

  "Met mij gaat het goed. Wat niemand weet is dat ik op het WK tegen Argentinië een enkelblessure opgelopen had. Ik begon met een achterstand aan het seizoen. Ik verdween ook uit de ploeg bij Tottenham na een nederlaag. Dat was me in mijn carrière nog nooit overkomen. Misschien had ik zoiets wel nodig, nu sta ik er alvast weer helemaal."

  Chadli: "Goeie lijn bij Belgen doortrekken"

  Nacer Chadli is prima op dreef bij Tottenham. "Ja, ik ben goed in vorm en ik wil die lijn ook doortrekken bij de Rode Duivels. Ik voel me lichamelijk top en het gaat uitstekend in het nieuwe systeem onder de nieuwe coach bij Tottenham."

  "Vrijdag treffen we met Andorra een tegenstander waartegen we sowieso drie punten moeten pakken. Elke match is een finale voor ons en we willen met de zege op zak naar Bosnië. Als we vrijdag goed gefocust zijn, komt het wel goed tegen Andorra."