• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Romario schopt het tot senator

  Romario won het WK in 1994 met Brazilië.

  Romario is niet enkel meer een grote naam uit de voetbalgeschiedenis, want ook in de politiek is hij nu volop zijn reputatie aan het vestigen. De Braziliaanse ex-aanvaller is gisteren verkozen tot senator voor de socialistische partij in Rio de Janeiro.

  Romario, wereldkampioen met Brazilië in 1994 en ex-vedette van PSV en Barcelona, stond vroeger in zijn thuisland vooral bekend om zijn moeilijke karakter en zijn woelige nachtleven, maar dat imago heeft hij al even achter zich gelaten.

  De Braziliaan verbond zich in 2009 met de socialistische partij. In de lopende campagne liet Romario zich vooral opmerken door zijn strijd tegen de organisatie van het WK in Brazilië. Hij keurde de grote publieke uitgaven aan de stadions af.

  Dat heeft zijn politieke populariteit duidelijk geen windeieren gelegd. Romario werd gisteren verkozen tot senator van Rio de Janeiro. Hij versloeg met 63,39% van de stemmen Cesar Maia, zijn rivaal van de democratische partij.

  Zijn vroegere ploegmaat Ronaldo mengt zich ook in de debatten. Hij steunt de electorale campagne van Aecio Neves, die in de presidentsverkiezingen Dilma Rousseff uitdaagt.